Saxofoonorkestworkshop, 29 oktober 2017

 1. Moszkowsky-Spaanse dans 4
 2. Rachmaninov-Wals
 3. Prokofjev-Dance of the knights
 4. Tsjaikovski-Dans-van-de-rietzangers
 5. Prokofjev-Gavotta
 6. Moussorgsky - Promenade
 7. Procession of the Sardar
 8. Moussorgsky - Bydlo


Nieuwe workshop voor saxofoonorkest

In samenwerking met het Utrechts Saxofoon Kwartet organiseert Vier Saxen op zondag 29 oktober aanstaande wederom (na de Carmina Burana) een saxofoonorkestworkshop. Dit keer hebben we Russische (en aanverwante) componisten centraal gesteld. Daarbij kwamen we tot de ontdekking dat er vrij veel dansen zijn geschreven, die al dan niet uitmaakten van een uitgebreidere compositie. We hebben het project dan ook 'BAL! Mag ik deze dans van u?' gedoopt.
De stukken die we gaan instuderen zijn:

 1. Prokofjev - Gavotta (vrij eenvoudig)
 2. Moussorgsky - Promenade (vrij eenvoudig)
 3. Moussorgsky - Bydlo (vrij eenvoudig)
 4. Prokofev - Dance of the Knight (gemiddeld moeilijkheidsniveau)
 5. Tsjaikowsky - Dance of the Mirlitons (gemiddeld moeilijkheidsniveau)
 6. Ivanov - Procession of the Sardar (gemiddeld moeilijkheidsniveau, uitdagend voor sopraan en sopranino)
 7. Rachmaninow - Waltz (uitdagend)
 8. Moszkowsky - Spaanse Dans 4, (uitdagend, waarbij de leden het USK de solistenrol voor hun rekening nemen)

Zowel beginnende spelers als meer gevorderden komen deze dag aan hun trekken.
Iedereen die zich opgeeft, krijgt van alle stukken de losse partijen + de groepspartijen thuisgestuurd. Ook zitten er iedere keer twee geluidsbestanden bij: een opname van het stuk door de voltallige bezetting en een opname van alleen de groep. We maken het dus zowel leuk als gemakkelijk.

Wat, waar, hoe?

De workshop vindt plaats in het UCK (Domplein, Utrecht). De organisatie zal min of meer hetzelfde verlopen als bij de Carmina-Buranaworkshop. We starten om 10:00 en eindigen rond 16:00 uur met 1 of 2 concerten (afhankelijk van het weer en de grootte van het publiek: als het mooi weer is, willen we weer graag buiten spelen, bij slecht weer treden we op in de Marnixzaal van het UCK.)

Kosten

De kosten van de workshop bedragen €35 per persoon. Het aantal deelnemers dat mee kan doen is beperkt: de eerste 80 aanmeldingen worden gehonoreerd. De sluitingsdatum is 1 juli. Daarna worden door Vier Saxen en het USK de partijen verdeeld en op de gebruikelijke manier per e-mail opgestuurd. Iedereen ontvangt zijn eigen partij, een partij van de groep waartoe je behoort en een geluidsopname van elke compositie. Er wordt natuurlijk vanuit gegaan dat de noten vóór 29 oktober goed bestudeerd zijn, zodat we op de dag zelf veel aandacht kunnen besteden aan het mooi maken van de muziek.

Inschrijven

Ik wil jullie graag verzoeken om het onderstaand formulier in te vullen en het verschuldigde bedrag over te maken op rekeningnummer NL86RABO0138281513 t.n.v. Webuplease. De eerste 80 inschrijvingen worden gehonoreerd. Uiteraard krijgen de mensen die betaald hebben, maar te laat waren met de inschrijving, hun geld terug...


Hierbij geef ik mij op voor de workshop van zondag 29 oktober, waarbij met name Russische componisten centraal staan:

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Je telefoonnummer, wij bellen je alleen als wij nog een vraag hebben.

Naar welk instrument gaat je voorkeur uit /welk instrument bespeel je? (Graag 1 antwoord)
sopraninosopraanalttenorbaritonbas

Voor wie dat eerder nog niet heeft aangegeven: heb je nog aanvullende opmerkingen of vragen? Gebruik daarvoor dan de ruimte hieronder.

Dank voor je antwoord. Na je aanmelding en betaling krijg je zo snel mogelijk een bevestiging van inschrijven. Partijen e.d. worden na 1 juli opgestuurd.