Saxofoonorkestworkshop,11 maart 2018

Klik hier voor de oefenpagina met opnames

Nieuwe workshop voor saxofoonorkest (volgeboekt)

In samenwerking met het Utrechts Saxofoon Kwartet organiseert Vier Saxen op zondag 11 maart 2018 wederom (na de Carmina Burana) een saxofoonorkestworkshop. Dit keer staan Kurt Weill en George Gershwin centraal. Helaas is inschrijven voor deze workshop niet meer mogelijk. Wil je op de hoogte blijven van de komende projecten? Stuur dan een mailtje naar info@viersaxen.nl en vraag om opgenomen te worden in het adressenbestand van de nieuwsbrief.
De stukken die we gaan instuderen zijn:

Uit de Dreigroschenoper

 1. Mackie Messer
 2. Kanonensong
 3. Zuhalterballade
 4. Ballade vom angenehmen Leben
 5. Finale I

Van Gershwin (allemaal nog onder voorbehoud)

 1. Rhapsody in Blue i.c.m. An American in Paris
 2. Lady Be Good (e.a.)
 3. Fascinating Rhythm

Zowel beginnende spelers als meer gevorderden komen deze dag aan hun trekken.
Iedereen die zich opgeeft, krijgt van alle stukken de losse partijen + de groepspartijen thuisgestuurd. 

Wat, waar, hoe?

De workshop vindt plaats in het UCK (Domplein, Utrecht). De organisatie zal min of meer hetzelfde verlopen als bij de Carmina-Buranaworkshop. We starten om 10:00 en eindigen rond 16:00 uur met 1 of 2 concerten (afhankelijk van het weer en de grootte van het publiek: als het mooi weer is, willen we weer graag buiten spelen, bij slecht weer treden we op in de theaterzaal van het UCK.) 

Kosten

De kosten van de workshop bedragen €35 per persoon. Het aantal deelnemers dat mee kan doen is beperkt: de eerste 80 aanmeldingen worden gehonoreerd. De sluitingsdatum is 31 december. Daarna worden door Vier Saxen en het USK de partijen verdeeld en op de gebruikelijke manier per e-mail opgestuurd. Iedereen ontvangt zijn eigen partij, een partij van de groep waartoe je behoort en een geluidsopname van elke compositie. Er wordt natuurlijk vanuit gegaan dat de noten vóór 11 maart goed bestudeerd zijn, zodat we op de dag zelf veel aandacht kunnen besteden aan het mooi maken van de muziek.

Inschrijven

Ik wil jullie graag verzoeken om het onderstaand formulier in te vullen en het verschuldigde bedrag over te maken op rekeningnummer NL86RABO0138281513 t.n.v. Webuplease. De eerste 80 inschrijvingen worden gehonoreerd. Uiteraard krijgen de mensen die betaald hebben, maar te laat waren met de inschrijving, hun geld terug...

 1. 02. Mackie Messer_saxofoonorkest
 2. 07. Kanonen_Song_saxofoonorkest
 3. 13. Zuhalterballade_saxofoonorkest
 4. 14. Ballade_vom_angenehmen_Leben_saxofoonorkest
 5. 10. Finale1


Voorts ben ik op dit moment bezig met het orkestarrangement van Fascinating Rhythm van Gershwin. Het begin is vrij rustig, later gaat het sneller en moet het gaan swingen (waarbij de baritons en de bas een hoofdrol spelen). Het klinkt zo:

Remko heeft een prachtig Gershwinarrangement gemaakt: een mix van de Rhapsody In Blue en An American In Paris: een uitdagend stuk, zoals dat zo mooi heet:

En als toegift willen we graag nog dit stuk spelen (met Caspar op slagwerk?):

Hierbij geef ik mij op voor de workshop van zondag 11 maart, het Dreigroschenoperproject:

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Je telefoonnummer, wij bellen je alleen als wij nog een vraag hebben.

Naar welk instrument gaat je voorkeur uit /welk instrument bespeel je? (Graag 1 antwoord)
sopraninosopraanalttenorbaritonbas

Wat is je speelniveau?
beginnerredelijke beginnergevorderdvergevorderdprofessioneel

Voor wie dat eerder nog niet heeft aangegeven: heb je nog aanvullende opmerkingen of vragen? Gebruik daarvoor dan de ruimte hieronder.

Dank voor je antwoord. Na je aanmelding en betaling krijg je zo snel mogelijk een bevestiging van inschrijven. Partijen e.d. worden opgestuurd zodra ze klaar zijn. De meeste partijen zijn dat inmiddels, dus je kunt als je betaald hebt, de partijen op korte termijn verwachten.