Saxofoonorkestworkshop, 24 maart 2019

Workshop voor saxofoonorkest

In het kader van de promotie rond de Utrechtse Muziekschool organiseert Vier Saxen samen met het USK op zondag 19 mei 2019 een saxofoonorkestworkshop. Op veler verzoek staat de muziek van Frank Zappa wederom centraal.
Frank Zappa staat bekend om zijn tegendraadse popmuziek met ingewikkelde melodieën en scabreuze en politieke songteksten. In zijn latere leven heeft hij zich ontwikkeld als een serieuze componist van modern-klassiek werk.
De stukken die vooralsnog op het programma staan zijn:

  1. Strictly Genteel
  2. King Kong / Eat That Question / Easy Meat
  3. Sofa, Let's Move To Cleveland
  4. Sleep Dirt
  5. Regyptian Strut
  6. Son of Mr. Green Genes / Peaches En Regalia
  7. Let's Make The Water Turn Black / The Orange County Lumber Truck / Oh No / Lumpy Gravy

Bij elkaar meer dan 40 minuten muziek. De partijen zijn zodanig gearrangeerd dat zowel gevorderde als beginnende spelers mee kunnen doen. De eerste partijen bevatten wat snellere ritmes en patronen en hoge noten, de derde partijen bestaan veelal langere noten en eenvoudige ritmes. De echt ingewikkelde fragmenten in de arrangementen worden door de spelers van het USK gespeeld. Het orkest wordt uitgebreid met een pianist, een slagwerker en een basgitarist.

De workshop vindt plaats in het UCK (Domplein, Utrecht). We starten om 13:00 met een repetitie van anderhalf uur. Daarna is er een korte pauze. Als het goed weer is, bestaat de mogelijkheid voor een buitenoptreden, anders vindt het optreden plaats in de Theaterzaal van het UCK (daar waar we ook hebben gerepeteerd).

Inschrijfgeld bedraagt voor nieuwe deelnemers €20 per persoon. Voor mensen die op 24 maart al mee hebben gedaan zijn er geen inschrijfkosten. Na betaling krijg je de partijen + geluidsbestanden thuisgestuurd. NL86 RABO 0138 2815 13 t.n.v. Webuplease.

Inschrijven voor deze workshop kan via onder-/ nevenstaand contactformulier.

Om een idee te geven van de verschillen in moeilijkheidsgraad tussen de verschillende stemmen, kun je hieronder alle partijen van Strictly Genteel bekijken. Je kunt daarin zien dat de echt lastige partijen worden gespeeld door de leden van het USK, en dat de eerste partij van elke stem duidelijk meer eisen stelt aan de speelvaardigheid dan de derde partij. Het is veel muziek, de stukken zijn allemaal vrij lang (met veel themaherhalingen), maar er zijn ook voldoende rustmomenten in de partijen ingebouwd. Een goede (lip)conditie is echter wel wenselijk, want er zal de hele dag intensief en veel gespeeld worden.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
%d bloggers liken dit: