Saxofoonorkestworkshop, 24 maart 2019

Workshop voor saxofoonorkest

De workshop is vol, alle mensen die zich nu nog aanmelden, kunnen desgewenst op een wachtlijst worden geplaatst.

In samenwerking met het Utrechts Saxofoon Kwartet organiseert Vier Saxen op zondag 24 maart 2019 voor de derde achtereenvolgende keer een saxofoonorkestworkshop. Dit keer staat de muziek van Frank Zappa centraal.
Frank Zappa staat bekend om zijn tegendraadse popmuziek met ingewikkelde melodieën en scabreuze en politieke songteksten. In zijn latere leven heeft hij zich ontwikkeld als een serieuze componist van modern-klassiek werk.
De stukken die op het programma staan zijn:

  1. Strictly Genteel
  2. King Kong / Eat That Question / Easy Meat
  3. Sofa, Let's Move To Cleveland
  4. Sleep Dirt
  5. Regyptian Strut
  6. Son of Mr. Green Genes / Peaches En Regalia
  7. Let's Make The Water Turn Black / The Orange County Lumber Truck / Oh No / Lumpy Gravy

Bij elkaar meer dan 40 minuten muziek. De partijen zijn zodanig gearrangeerd dat zowel gevorderde als beginnende spelers mee kunnen doen. De eerste partijen bevatten wat snellere ritmes en patronen en hoge noten, de derde partijen bestaan veelal langere noten en eenvoudige ritmes. De echt ingewikkelde fragmenten in de arrangementen worden door de spelers van het USK gespeeld. Het orkest wordt uitgebreid met een pianist, een slagwerker en een basgitarist.

De workshop vindt plaats in het UCK (Domplein, Utrecht). De organisatie zal min of meer hetzelfde verlopen als bij de vorige twee workshops. We starten om 10:00 en eindigen rond 17:00 uur met 1 of 2 concerten (afhankelijk van het weer en de grootte van het publiek: als het mooi weer is, willen we weer graag buiten spelen, bij slecht weer treden we op in de theaterzaal van het UCK.)

Inschrijfgeld bedraagt €40 per persoon. Na betaling krijg je de partijen + geluidsbestanden thuisgestuurd. NL86 RABO 0138 2815 13 t.n.v. Webuplease.

Inschrijven voor deze workshop kan via onder-/ nevenstaand contactformulier.

Hierbij geef ik mij op voor de workshop van zondag 24 maart 2019, het Zappaproject:

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Je telefoonnummer, wij bellen je alleen als wij nog een vraag hebben.

Voor welke partij wil je je inschrijven (je ontvangt alle partijen van het instrument van je keuze)
sopraninosopraan 1sopraan 2alt 1alt 2alt 3tenor 1tenor 2tenor 3bariton 1bariton 2bas

Wat is je speelniveau?
beginnerredelijke beginnergevorderdvergevorderdprofessioneel

Voor wie dat eerder nog niet heeft aangegeven: heb je nog aanvullende opmerkingen of vragen? Gebruik daarvoor dan de ruimte hieronder.

Na je aanmelding en betaling krijg je zo snel mogelijk een bevestiging van inschrijven. Partijen e.d. worden opgestuurd zodra de betaling binnen is. Het inschrijfgeld kan worden overgemaakt op rekening
NL86 RABO 0138 2815 13
t.n.v. Webuplease.
Mocht je bij nader inzien toch besluiten om je inschrijving te annuleren, dan krijg je - mits deze afmelding een maand voor de concertdatum plaatsvindt - je inschrijfgeld minus €5 terug. De in rekening gebrachte kosten zijn dan voor het opsturen van de partijen en voor de administratie. Bij tijdige afmeldingen kunnen we belangstellenden die op de wachtlijst staan dan een plek aanbieden.

Om een idee te geven van de verschillen in moeilijkheidsgraad tussen de verschillende stemmen, kun je hieronder alle partijen van Strictly Genteel bekijken. Je kunt daarin zien dat de echt lastige partijen worden gespeeld door de leden van het USK, en dat de eerste partij van elke stem duidelijk meer eisen stelt aan de speelvaardigheid dan de derde partij. Het is veel muziek, de stukken zijn allemaal vrij lang (met veel themaherhalingen), maar er zijn ook voldoende rustmomenten in de partijen ingebouwd. Een goede (lip)conditie is echter wel wenselijk, want er zal de hele dag intensief en veel gespeeld worden.