Mijn achtergrond

Wie ben ik?

Mijn naam is Joost Walter. Van 1986 tot 1995 was ik orkestleider van het Leidse straatorkest Oerkest, van 1998 tot 2003 van de gelijksoortige Titanic House Band uit Oxford, GB. Ook heb ik tijdens de Oerkestperiode het OLSK opgericht: Het Ontzettend Leids Saxofoon Kwartet. Onder begeleiding van onder andere Johan van der Linden van het Aurelia Saxofoon Kwartet heeft het OLSK een aantrekkelijk repertoire opgebouwd. Veel van de stukken die het OLSK speelde, waren arrangementen van mijn hand.

Zonde om stukken te laten verstoffen.

De muziek heeft lange tijd in de kast stof liggen vergaren. Daarom heb ik besloten om het repertoire via deze site aan te bieden. De bladmuziek maak ik met een speciaal daarvoor ontwikkeld softwarepakket, waarmee ook de geluidsbestanden kunnen worden geproduceerd. Veel van de stukken die op deze site staan, zijn door OLSK gespeeld en hebben hun waarde bewezen. Ze zijn gevarieerd en liggen goed in het gehoor. Amateursaxofoonkwartetten zullen er veel plezier aan kunnen beleven.

Niet onbelangrijk!

Het maken van de bladmuziek kost tijd (en dus geld). Als de muziek rücksichtslos wordt gekopieerd wordt verspreid, zal er waarschijnlijk snel een einde komen aan deze dienst. Ik bied de muziek aan voor betaalbare prijzen, maar verwacht van klanten dat ze integer en betrouwbaar met de verkregen muziek omgaan en eventuele belangstellenden van deze site op de hoogte brengen.

Zelf stukken inbrengen?

Wie zelf ook interessante saxofoonkwartetten heeft liggen en ze wil uitbrengen, kan deze site gebruiken als etalage. Neem contact op voor de mogelijkheden: info@viersaxen.nl

%d bloggers liken dit: